Matti ja Tosehan lähtivät jo tiistaiaamuna veneretkelle. Matin isä kävi viemässä Matin, Toscan ja veneen Porkkalanniemeen, josta Matti sitten huristeli Espoon suuntaan.

Matti oli tietenkin unohtanut puolet tavaroista kotiin, joten mentiin Milon kanssa illalla vähän reduilemaan ja kalastelemaan. Kalastusta ei hirveästi ehditty harrastaa, kun mun lähteminen meni aika myöhään ja oli jo niin hirveä nälkä, että piti päästä grillaamaan :D Ajeltiin siitä sit Rövaren-nimiselle ulkoilusaarelle ja pistettiin makkarat tulille.

Toscaa oli aluksi vähän jännittänyt veneessä, mutta kun Milon kanssa illalla mentiin niin Tosehan oli jo kuin vanha tekijä :) Siellä se köllötti penkillä Matin vieressä ja katseli/nuuskutteli maisemia. Ei hötkyillyt, vaikka välillä ohiajavista veneistä tuli aika isojakin aaltoja. Milo taas oli ihan innoissaan, se ei millään olisi malttanut vain makoilla veneen pohjalla. Synnynnäisiä laivakoiria siis nämä kaksi ;)!

1280921482_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Koko kööri veneredulla :)

Illaksi suunnattiin Milon kanssa kotiin ja Matti&Tosca menivät telttailemaan ja jatkoivat aamulla kalastusta. Seuraavana päivänä mentiin (ilman Miloa) Matin siskon Annan ja miekkosensa Markuksen kanssa taas kalaan. Meni taas niin myöhään, että suunnattiin melkein heti grillaamaan :D Mentiin Isoon Vasikkasaareen ja oli kyllä kiva paikka. Siellä käppäiltiin grillipaikalle, jossa syötiin ja hengailtiin. Takaisin satamaan päin ajettaessa oli hienoa istua veneessä ja katsella, kun Viron puolella räiskyivät salamat. Vähän pisti jänskättämään, että tuleeko ukkonen myös tänne Suomen puolelle, mutta onneksi vesi pysyi tyynenä ja salamat muualla. Heitin siinä sit Annan ja Markuksen kotiin ja menin viihdyttämään Miloa kotiin. Matti ja Tose jäivät leireilemään vielä toiseksi yöksi.

Torstaina iltapäivällä Matti ja Tosca tulivat kotiin. Vähän oli Toscaa ruvennut jänskättämään, kun Matti ajeli veneellä sieltä leirintäsaaresta satamaan, kun oli ollut aika kova tuuli ja tämä saari suhteellisen ulkosaaristossa. Aaltoja oli ollut jonkin verran ja vettä ilmeisesti pärskynyt myös veneeseen. 

Saaliina tältä reissulta oli yksi alimittainen kuha, joka toki päästettiin takaisin mereen :D Tais noi kuhan syöntiajat mennä meiltä lähinnä grillatessa ;) Noo, mutta Matti sai rentouttavan meriloman ja pääsi vähän pois työstressistä ja maailman kiireestä <3 Ja Tosca sai paljon uusia kokemuksia.