Tänään oli normitottis klo 19. Krista ja Buster tulivat meidän kyydillä ja toimitettiin Toftan paketteja muille ryhmäläisille.
Tänään meillä olikin harkat jo Suitiassa, kun Lapperssissa ei ole valoja ja niin aikaisin tulee jo pimeää.

Ensin otettiin vähän hölkkää sinne sun tänne ja koirien piti tulla mukana, ei tarvinnut seurata. Oli meinaan ihan sairaan kylmä.
Sitten otettiin paikallamakuu. Se meni ihan ok, vähän Tosca meinaa tulla ylös ennen aikojaan. Eli ennen lupaa, mutta tästä päästään kun vapautan sen suoraan maasta. En pyydä joka kerta istumaan.

Sitten oli liikkeestä seisominen ja maahanmeno. Ne ei oikein sujuneet. Piti sanoa käsky monta kertaa ennenkuin Tosca meni maahan ja seisomisessa lähti mun perään kun sanoin pelkän "seiso" käskyn. En "odota"-käskyä ollenkaan.
Eli mieluumin tuplakäsky ja Tose jää paikalleen. Maahanmenossa mun pitää muistaa sanoa käsky erittäin pontevasti ja matalalla äänellä niin sit se menee maahan.

Välillä otettiin taas vähän hölkkää edes takaisin ja mentiin koirien kanssa maahan (ihmiset meni kyykkyyn) ja tehtiin harjoituksesta koirille kiva, kun ihmisetkin olivat siinä niin mukana.
Oli kyllä kivaa hölkkäillä paljon, kun muuten olisi jäätynyt pystyyn.

Seuraavaksi otettiin luoksetulo koirakujan läpi.
Tosca jäätyi ihan täysin, se ei millään olisi uskaltanut tulla ja sitten hissukseen hiipi mun luo. Se pelkäsi niin kun tilanne oli uusi.
Sitten otettiin uudelleen, niin kentän hallin metalliseinät rämisivät niin, että taas oli aihetta paniikkikohtaukseen. *huoh*

Sitten otettiin ruutua uudella tavalla.
Eli vietiin koira ruutuun makaamaan ja lähdettiin kävelemään koirasta poispäin. Kun oltiin jonkun matkan päässä selkä koiraan päin kutsuttiin koira luokse.
Tosca tuli tosi hienosti, toi meni oikeesti hyvin! Se tuli suoraan mun luo ja otti kontaktin, olin suoraan sanoen tosi yllättynyt.
Tämä tehtiin pari kertaa.
Tuo harjoitus perustuu siihen, että ruutu-liikehän menee niin, että koira käsketään ruutuun ja sen pitää siellä käskystä mennä maahan ja sitten taas tulla käskystä ohjaajan luo.
Eli me otettiin toi loppu tosta liikkeestä.

Viimeisenä otettiin estettä.
Piti vähän soveltaa, kun oikeaa estettä ei ollut saatavilla ja otettiin hallin edestä semmoinen lauta-alusta. Siinä oli sitten kaksi ihmistä pitelemässä ja yksitellen jokainen suoritti esteen. 
Tosca meni tosi hyvin, eikä ennenaikaisen istumisenkaan kanssa ollut pahemmin ongelmaa kun vapautin sen seisomasta. Jipii :)

Huh, vikat harkat ennen sunnuntain kisoja!! Noh, täytyy kotsassa ahkerasti nyt harjoitella vielä ennen h-hetkeä :)

Pitäkäähän peukkuja ;)!!