Oli neljännet eli vikat UMN:n nome-treenit.
Tänään oltiin Espoon Pitkäjärvellä.

Ehdittiin just just, kun Hesassa oli tänään sattunut tosi paha kolari (rekka kaatui hlöauton päälle) ja jouduttiin kökkimään ruuhkissa.
Ennen harkkoja kävin hakemassa yhden lokin ja yhden variksen (yök!), jotka olin tilannut Uudenmaan Noutajilta.  Ne heitän pakastimeen ja sit jossain vaiheessa treenataan niillä Milon kanssa.

Ensalkuun mentiin riistapisteelle. Tuolla oli kaksi muutakin ryhmää meidän kanssa tänään. Ensin kokeiltiin varista sukassa, senhän Milo haki hienosti.
Tosin ei palauttanut varista Matille vaan lähti kiertelemään peltoa variksen kanssa :D Pitihän muillekin näyttää mitä hänellä oli suussaan.
Lopulta palasi Matin luo.

Seuraavaksi kokeiltiin varista ilman sukkaa. Siitä ei Milo oikein innostunut, mä vähän luulen, että se pelkää niitä läiskyviä siipiä.
Teipattiin variksen siivet kiinni ja sitä kantoi pienen houkuttelun jälkeen hienosti.

587962.jpg
Miloa innostetaan variksesta

587963.jpg
Poika ja varis!

Seuraavaksi kokeiltiin lokkia, sitä kantoi pienen epäröinnin jälkeen pieniä matkoja (sekin oli tosin sukassa). Vähän taisi pelottaa lokin koko (se oli melkein Milon kokoinen). 
Mutta urheasti Milo kohtasi pelkonsa ;)!

Viimeisenä kokeiltiin jänistä. Se oli ihan hehtaarin kokoinen. Se haisi niin jännälle, että kouluttajamme ei saanut Miloa ottamaan sitä suuhun vaikka kuinka houkutteli.
Lopulta Esa sanoikin, että ei kannata pakottaa. Se tulee sitten kun on tullakseen, jänis on kuulemma kaikista vaikein koiralle.
Eikä jänistä tarvitse noutaa, taippareissahan se on siellä jäljen päässä. Mutta pitää se kuitenkin tuoda omistajalle.

Noh, katsotaan jos saatais riittävästi nome-treeniä kesän flattileirillä, jos vaikka sinne taippareihin sitten jossain vaiheessa suuntaisi.

Viimeiseksi kokeiltiin vesinoutoa. Se oli vähän vaikeaa, sillä Milo ei oikein osaa vielä uida :)! On se muutaman kerran tosiaan pulahtanut.
Urheasti se haki rantavedestä muutaman damin, se joutui vain hyppimään mättäiden päällä, ettei olisi mulahtanut veteen.
Se palautti damit hienosti(!) Matille.

587999.jpg
Milo tasapainottelee mättäillä ja hakee damia vedestä.

Kouluttajakin sanoi, että intoa riittää tällä pennulla :D! Kyllä tämä tästä, kun kesällä vaan opetellaan kunnolla uimaan.

Lopuksi sai pulikoida vähän aikaa yhden meidän ryhmän nartun kanssa, joka osasi uida. Ajateltiin, että jos Milo vaikka ottaisi siitä mallia.
Haki Milo vissiin yhden damin, joita sinne heiteltiin muutama Milon ja tän toisen nartun haettavaksi.
Milppu vaan ruukas pölliä tän toisen nartun hakemat damit suoraan sen suusta :D Reilu peli!

Eiköhän tosta turriaisesta vielä jonkunmoinen noutaja saada ;)!