Eli aamusella startattiin Matin, Matin siskon Annan ja Milon & Tosen kanssa kohti Heinolaa. Ehdittiin paikalle ihan hyvin ja tulihan siinä jopa odoteltua vähän aikaa ennen meidän vuoroa. Flättejä oli vain kymmenen, mutta kultaiset noutajat oli just ennen flatteja, niin siinä meni jonnin aikaa ;)!

Milo oli ainoana avoimessa luokassa. Käyttäytyi eri hienosti ja seurasi hienosti vierellä kun juostiin. Tää tuomari todella juoksutti :D. Mukana oli myös ulkomuototuomariharjoittelija, joten hän sitten aina tuomarin jälkeen kopeloi vielä koiran. Tuomari mittasi monet koirat, muttei Miloa. Kummallista. Olisko sit ollut, että mittasi, etteivät koirat ole liian korkeita. Milolla ei sitä vaaraa ole ;)!Milo sai erinomaisen, olleen siis AVO ERI 1.

Paras uros-kehä koitti miltei heti. Yksi valioluokan uros oli välissä. Tuomari taas juoksutti aika monta kertaa kaikki urokset kehän ympäri, katseli ja arvosteli. Milohan sitten sijoitettiin toiseksi. Eli tuloksena oli PU 2 ja SERT, koska ykkönen oli se valioluokan uros, joka ei sertiä voi vastaanottaa. Olin ihan pökerryksissä :) Ihiii!! Eli kolme sertiä on nyt kasassa, vielä ne taipparit pitäis sujauttaa läpi. Huh, mikä urakka :)!

Milon arvostelu, tuomarina Saija Juutilainen:
"3v 11kk. Mukavan kokoinen, hyvärunkoinen, kaunislinjainen uros. Kaunis, pitkä pää. Aavistuksen vaaleat silmät. Hyvä purenta. Erinomainen tiivis etuosa. Hyvä, vahva takaosa. Hieman litteät käpälät. Erinomainen jäntevä ylälinja. Liikkuu sujuvasti ja riittävällä takapotkulla. Hyvä karva. Riittävä hapsutus. Erinomainen luonne."

Eli suorastaan erinomainen arvostelu saatiin. Olin hyyyvin tyytyväinen :). Oli myös mukavaa, kun otettiin Tosca mukaan, niin sekin pääsi ihmettelemään koiranäyttelyelämää ;)! Onhan se kokenut mätsäreissä reissaaja, mutta tykkää kun on actionia, joten oli kiva, että Tose oli mukana.

Vähän ihmettelin tota tuomarin kommenttia, että Milolla on aavistuksen vaaleat silmät. Kun aikaisemmissa näyttelyarvosteluissa on aina tullut kommenttia, että hyvät tummat silmät. Ja tuomari sanoikin mulle paras uros -kehässä, että onhan tällä kyllä aika tummat silmät. Ihmettelin vähän, että mitä ihmettä? Mutta tosta arvostelustahan se sitten selvis. Eli ei ne silmät olleetkaan sit ilmeisesti liian vaaleat :D En tiedä. Vähän outoa kyllä :)!

Näyttelyn jälkeen saivat koirat jäädä autoon lepäämään, onneksi olin ottanut viilennyspyyhkeen Milolle, kun päivä pilvisyydestään huolimatta oli aika lämmin. Auto saatiin varjoon ja ikkunat jätettiin reippaasti auki, sit mentiin syömään. Käytiin sellaisessa raflassa Heinolassa kuin Kettu ja Kana. Oli kyllä überhyvät sapuskat. Vähän siinä oli sekaannusta, kun oli niin paljon asiakkaita. Mutta ruoka oli kyllä joka euron arvoista <3 ! NAMI!

Ruoan jälkeen käytiin etsimässä näköalakahvilaa, mutta se oli jostain syystä kiinni, joten päädyttiin sitten poikkeamaan kotimatkalla huoltoasemalla kaffella.

Vietiin Anna kotiin ja ehdittiin Matin kanssa hetki levätä kotona. Sitten lähdettiin Matin veljen Tuukan ja vaimokkeensa Emman kanssa koirapuistoon. Luna, Tose ja Milo jaksoivat kyllä riehua ihan kiitettävästi vielä. Kun kotia päästiin takaisin, niin koirat oli kyllä ihan poikki.

Oli sen verran rankka päivä tänään, että jäi kyllä toko väliin. Mutta tiistaina sitten taas tokoilemaan :)!

Ihana päivä, kiitos mukanaolleille <3!