Eli agilityn jälkeen siirryttiin toko-ryhmään. Kivasti oli koira saanut purkaa pahimmat energiansa agilityyn, joten tokoilu sujui aika rauhallisissa merkeissä ;) Krista ja Busterkin olivat pitkästä aikaa, kivaa!!

Ensin otettiin vähän seuraamista.
Heräteltiin koirat ja parin minuutin ajan käveltiin ympäri kenttää ja yritettiin kaikin keinoin saada koiran huomio itseemme. Sehän meni aika hyvin :)

Seuraavaksi otettiin ruutua.
Eli neljästä törpöstä oltiin tehty neliö ja annettiin Ninalle nami, joka näytti sen koiralle. Sitten Nina kävi viemässä namin ruudun keskelle ja näytti sitä vielä koiralle.
Sen jälkeen omistaja lähetti koiran namille sanomalla "ruutu". Tose meni ihan hyvin, tajusin nopeasti homman idean.

Sitten otettiin vaikea vaikea harjoitus meille eli noutokapula.
Muutaman kerran Tosca suostui menemään kapulan luo ja ottamaan sen suuhunsa ja kantamaan sitä muutaman metrin, mutta sitten tiputtaa sen eikä nosta uudelleen.

Yritin vielä itsenäisesti heitellä sille kapulaa ja se muutaman kerran hakikin sen, muttei koskaan tuo sitä mulle.
En tajua mikä tossa on niin vaikeaa, leluja se tuo kotona yhtenään ihan syliin asti. Argh! Noh, reeniä reeniä...

Kun yksi kerrallaan treenattiin noutokapulaa sai sillä aikaa ottaa itsenäisesti estettä, ruutua ja paikallamakuuta yms yms.

Seuraavaksi otettiin este.
Se meni odotetusti hyvin, se on meille aika helppo jotenkin. Vähän Tosca yritti ennakoida, että kun menen sen viereen esteen toiselle puolen niin se meinaa istua ilman käskyä.
Niimpä ajattelin nyt ottaa vähäksi aikaa tuon istu-käskyn kokonaan pois, niin saadaan varmaksi se seisominen.

Kotiläksyksi meille tuli harjoitella istumasta seisomaan menoa niin, että koira ei pahemmin liiku mihinkään. Vinkiksi saatiin harjoitella sitä ruokakupilla. Täytyypä kokeilla.

Viimeisinä otettiin vielä paikallamakuu ja paikallaistuminen.
Ei menty kamalan kauas, mutta liikuttiin koiran ympärillä ja astuttiin koiran yli. Koiran piti koko tämän ajan olla liikkumatta paikallaan. Meni hienosti :) Hyvä Tose!!

Kotiin kun päästiin oli Tosca kyllä ihan reporanka!