Viime keskiviikon tokotreenit oli peruttu lumimyrskyn takia ja siirretty hamaan tulevaisuuteen, tänään kuitenkin ilma oli mitä kaunein.

Ensin otettiin luoksepäästävyyttä, kouluttajallamme oli vappuhuiska häiriötekijänä. Niinkuin hän fiksusti kertoi, että tokokisoissa voi siellä kentän laidalla olla jos jonkinlaista häiriötä, niin on ihan fiksua treenata kaikenlaisen häiriön alla.
Tosca vähän pelkäsi huiskaa, mutta muuten sujui oikein mallikkaasti :)!

Sitten otettiin seuraamista yksitellen jokainen pieni pätkä. Pujoteltiin siksakkia ja koiran huomio piti saada kokonaan itselle ja seuraamisen piti olla iloista.
Koiran piti olla vapaana. Meillä meni jotenkuten, Toscalla on vähän semmonen ongelma, että kun sitä vaan _ei_ kiinnosta. Kyllä mä saan sen jotenkuten seuraamaan, mutta auta armias jos ei ole namia saatavilla, niin ei se viitsi tehdä mitään.
Noh, pitää vähän treenata tätä ja muistutella mieleen ;)!!

Sitten otettiin noutokapulaan tutustumista, eli jokainen sai vuorotellen heittää noutokapulan (seistiin rivissä) ja lähettää oman koiransa hakemaan sitä.
Tosca meni ja kantoikin sitä jopa vähän matkaa, olin tosi yllättynyt. Ehkä tämä tästä ;)!!

Sitten saatiin lusikat käteen ja lusikkaan kananmuna tai tennispallo. Lusikan ja remmin piti olla vasemmassa kädessä ja esine piti kuljettaa seuraavalle.
Seurasi paljon naurua ja hauska oli kaikilla. Yllättävän vaikeaa tuo muuten on. Varsinkin vasemmalla kädellä ja kun pitää pitää huoli, ettei se koira lähde vetämään. Kivaa :)

Otettiin vielä paikallaolo istuen ja maaten n. puoli minuuttia per kerta.
Meni tosi hienosti, YKSIKÄÄN koirista ei lähtenyt kertaakaan rivistä, johon me ne jätimme odottamaan. Saatiin paljon kehuja ohjaajaltamme :)!!

Otimme vielä pujottelua ringissä, sain Toscan aika hyvin mukaan ja suht iloisesti jopa välillä ottamaan kontaktia.

Lopuksi otettiin vielä este, Tosca muisti sen aika hyvin.
Vähän epävarma se on kun käsken hypätä, mutta eiköhän tämä tästä taas kun agilitytreenit alkavat ja pääsee taas toteuttamaan hyppy-käskyä ihan urakalla :)!!

Töitä tehtiin ja paljon, meitä oli vain viisi koirakkoa. Mutta kivaa oli ja varmasti koirienkin päähän jäi jotain uusia juttuja :)!!