Milo jotenkin vaistosi, että tänään treenaillaan. Käytin ne Toscan kanssa vielä pissalla ennen lähtöä ja Milo seisoi vain auton vieressä, eikä suostunut liikahtamaankaan. Oi sitä muikeutta, kun Milo tajusi, että se pääsee mukaan ihan vain itsekseen ja suuntamme treenikentälle :D! Toinen vähän tykkää touhuta.

Meitä oli paikalla viisi koirakkoa, joista neljä flattia :D ja se viideskin oli noutaja, joten varsin noutajapainoitteiset harkat tänään. Mukava kuitenkin, että oltiin saatu noinkin monta ihmistä paikalle treenailemaan ja että osa jaksoi jäädä kentälle vielä omien koulutusten jälkeen :)!

Aloitettiin paikallaololla. Mä menin osittain piiloon, sillai et Milo näki mut välillä. Välillä kyykistyin kokonaan pois näkyvistä. Kävin kerran välissä palkkaamassa ja kehuin. Vähän meinaa tehdä sitä, että on niin intona, kun mä palaan sen luo takaisin, niin ei malttaisi pysyä maassa makaamassa. Mutta harjoitusta harjoitusta vaan. Meni ihan ok, ei lähtenyt hiippailemaan mihinkään.

Sit tehtiin Milon kanssa vähän kontaktiharjoituksia itsenäisesti. Mentiin seuraavaksi vuoronperään Katin luo, jossa jokainen teki vähän seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä seisomista Katin ohjauksessa. Seuraaminen meni ihan ok, Kati muistutti, että ehkä reippaampi kävely pitää koiran paremmin mukana. Oon vaan itse huomannut, että jos vähän hidastan vauhtia, niin Milo vähän havahtuu, että nyt jotain tapahtuu ja pysyy skarppina mukana. Mutta oli kyllä huomattavissa, että seuraa nätimmin, kun kävellään reippaampaa vauhtia.

Liikkeestä maahanmeno meni yllättävän hyvin. Tähän sain vinkin, etten ihan niin lujasti saa antaa sitä "maahan"-käskyä. Koirasta oli kuulemma havaittavissa, että kun sanoin sen vähän iloisemmin, niin se suorittaa liikkeen sutjakammin.

Liikkeestä seisominen meni ihan ok. En tosin vieläkään voi oikein kiertää koiran taakse ja sitten palata sen luo, kun Milo rupeaa vähän pyörimään. Tätä pitäisi alkaa jo treenailemaan avointa luokkaa ajatellen. Vähän Milo välillä myös hiipii tässä liikkeessä mun perään, mutta tänään ei mitään ongelmaa.

Seuraavaksi oli vuorossa luoksetulo. Milo alkoi olla jo sisäistänyt, että nyt tehdään töitä ja se on ihana, ku sen huomaa tosta koirasta niin selvästi. Se on ihan intopiukeena, että mitäs sit tehdään :D. Luoksetulo meni hyvin, vähän jäi perusasento vinoksi. Melkein paremmaksi olen todennut huutaa "Milo sivu", näin se hiffaa paremmin tulla perusasentoon luoksetulon jälkeen. Jos huudan vain "Tänne", niin jää usein vielä enemmän vinoon.

Tehtiin vielä yksi paikallamakuu, kun osa ohjaajista vaihtoi koiria. Se meni hyvin. En mennyt piiloon, odotin vain vähän matkan päästä. Milo oli IHAN poikki. Mutta onnellinen :)! Milo sai paljon rapsuja ja namppaa. Hiano miäs! :)!