Eli näyttelyn jälkeen suunnattiin kotiin, josta jatkettiin vuoden vikoihin tottisharkkoihin.
Alkaa olla jo niin pimeää, että tottelevaisuuskoulu jää talvitauolle.

Meillä oli pieni leikkimielinen tokokilpailu.

Tulin vähän myöhässä, joten mulle ei riittänyt paria. Piia (kisan vetäjä) laski mun pisteet.
Muut toimivat niin, että takana seisova pari laski toisen pisteet. Sitten vaihdettiin.  

Jonoon oli aseteltu törppöjä joku kuutisen kappaletta.
Ensin jokaisen törpön kohdalla piti koira saada istumaan, aikaa oli minuutti. Jokaisesta istumisesta tuli yksi piste.  

Seuraavaksi törppöjen kohdalla piti mennä maahan. Jokaisesta maahanmenosta sai yhden pisteen.
Nää kaks ekaa meni meillä tosi hyvin, namin voimalla ;)!!

Törppöjen kanssa oli vielä noutoa. Eli koira piti saada kantamaan tunnistusnoutokapulaa törppöjen päähän ja takaisin. Milo kantoi ja pureskeli :D Ja loppupeleissä meidän tunnistusnoutokapula oli kolmessa osassa ja saatiin tehtävästä 8/10, koska kapulaa ei olisi saanut rikkoa.

Paikallaoloa harjoiteltiin astumalla koiran yli, kun koira makaa maassa. Aina molemmilla jaloilla piti astua vuoroin koiran kummallekin puolen.
Liikkeeseen lähdettiin koiran oikealta puolelta ja yksi piste oli koossa kun molemmat jalat olivat takaisin koiran oikealla puolella.
Ja koiran piti istua tai maata koko ajan, sai itse valita :) Toi oli yllättävän vaikea!!

Seisomista tehtiin niin, että koiran piti seistä paikallaan kun itse kierrettiin koiraa ympäri. Tämäkin oli yllättävän vaikea, koira meinasi aina lähteä pyörimään mukana :D

Sitten otettiin vielä estehyppyä. Eli maahan oli tehty neliön muotoinen alue, jonka sisällä ihmisen piti koko ajan olla. Ja neliön jokaisella pitkällä sivulla oli vähän matkan päässä este. Ensimmäinen hyvin lähellä, toinen vähän kauempana, kolmas vielä vähän kauempana ja neljäs jo aika pitkällä.
Milo hyppäsi yhden neljästä, JEE! :)

Kokonaiskisa meni älyttömän hyvin. Meitä oli n. 15-20 ja me oltiin KAKKOSIA!! :) Saatiin tyyliin joku 62 pistettä kun voittaja sai 69, eli ei paha häviö ollenkaan :P!!
Retu voitti, semmonen tosi suloinen staffipoika, joka on tottisharkoissa yleensä ollut tyypillinen murkkuikäinen ja tekee oman päänsä mukaan. Nytpä poika yllätti iloisesti :)!!

Oli kyllä tosi kivaa!!