Pitänyt tuon koulun kanssa niin kiirettä, etten oo ehtinyt blogia päivitellä. Nyt lupaan parantaa tapani :))

Eli meidän keskiviikon tokoryhmä on siirtynyt Lohjalle, erään koulun kentälle, koska Lapperssissa on liian pimeää.

Tänään meitä oli paikalla n. 6, aika moni oli pois.
Aloitettiin tunnistusnoudolla :D Jee!! Kouluttajamme Nina oli tuonut kotoaan pussillisen heinää, josta kaikille tehtiin kasa.
Kasaan piilotettiin tunnarikapula ja "oma"-sanalla käskettiin sen koiran se sitten hakea. Tose haki ihan hienosti, kantoikin kapulaa vähän matkaa.

Sitten tehtiin vähän aikaa itsenäisesti liikkeitä.
Tein lähinnä liikkeestä maahan, liikkeestä seiso ja seuraamista. Vähän nuokin asiat jääneet unholaan :) Onneksi muistuivat aika hyvin mieleen, kun vähän muistutteli.

Seuraavaksi otettiin tunnistusnoutoa kahdella kapulalla pareittain.
Eli mä otin mun parin kapulan ja oman kapulan ja piilotin ne heinäkasaan, sitten mun parin koiran piti löytää kasasta oma kapulansa.
Tässä meillä on vähän Tosen kanssa ongelmana, että se vaihtaa niitä kapuloita. Eli ensin otti väärän, ei haistellut yhtään, et mikäköhän olis se oma ja sit otti oikean. Huoh!!

Seuraavaksi otettiin peruuttamista.
Tuolla kentällä oli semmonen sopiva puuseinä, jota vasten oli helppo harjoitella. Meillä kyllä peruuttaminen sujui, vähän kiemurrellen tosin :)!

Sitten otettiin paikallaolo niin, että Nina pisti kakkapussin vierimään koirien editse ja perään ei saanut lähteä.
Yksi koira lähti, mutta muut pysyivät :) Tässä oli perusteena, että kilpailutilanteessakin saattaa tulla jos jonkinlaista häiriötä. Niitä häiriötilanteitakin on hyvä harjoitella.

Seuraavaksi otettiin luoksetulo vähän erikoisesti. Eli koirat rinkiin, hännät sisäänpäin ja jätettiin koira siihen makaamaan.
Mentiin n. 5 metrin päähän ja vuorotellen kutsuttiin koirat luo. Toscan kutsuin about kolmantena ja hienosti se pysyi, vaikka muut kutsuivat siinä ympärillä koiriaan :)!

Sitten mentiin rinkiin ja pistettiin koirat ekalla kerralla maahan toisella istumaan. Yksi pujotteli ja muut koirat ensin makasivat ja omistajan piti hyöriä siinä ympärillä, käydä koiran takana ja oikealla puolella, mennä kyykkyyn.
Sitten vaihdettiin pujottelijaa ja koirien asentoa, eli koirat istuivat ja tehtiin tämä sama.
Vika oli haastavin, eli koirat seisoivat ja ympärillä piti liikkua. Tose veti ton seisomisen älyhyvin :) Olin ylpiä!!

Lopuksi oli vielä ihana ylläri ja kouluttajamme oli tuonut meille hirvenluita!
Voi sitä riemua, kun annoin koirille hirvenluut kotona. Milo oli huvittava, se pyöri varmaan ekat kymmenen minuuttia sen luun kanssa. Vähän lipsutti sitä ja kanteli ympäriinsä, muttei oikein hiffannut, että mitä sillä piti tehdä.
Voi sitä riemua, kun se tajus, että HAA!! Toihan on syötävää :D! Pienellä koiralla silmät loistivat ;) Ihana!! Siinä sitä oli iltapuuhaa, kaluta hirvenluuta silmät kiiluen.


Tose ja herkkuluu!