Oli aika lämmin päivä lähteä agilityyn, onneksi ei satanut!!

Jakauduttiin alkuverkan jälkeen ryhmiin. Maxit ja medit oli samassa, minit erikseen.
Maxien eli meidän ryhmä meni aluksi harjoittelemaan yksittäisesteitä.

Treenattiin keinua, puomia ja keppejä.
Kepit rupes jo sujumaan aika hyvin, harjoiteltiin kujalla, jota pikkuhiljaa kavennettiin. Saatiin kavennettua sitä jo aika pieneksi.
Yhden siirin omistaja sanoi huomanneensa keppejä kokeillessa, että koira toimii paremmin kun sanoo kierrä, jos osaa kierrä-käskyn ja Tosca osaa. Ehkä pitää seuraavalla kerralla kokeilla sitä.

Keinunkin Tosca meni jo pariin kertaan ihan itsekseen, eikä hypännyt siitä pois. Se on ihmeen hyvin päässyt siitä räminäkammosta, kun ennen se aina pelästyi kolahdusta, jonka keinu päästää. Muutaman kerran se vähän säpsähti ja katseli sivuilleen, mut aika ongelmitta meni suurimmaks osaks.

Puomia ja rengasta kokeiltiin itsenäisesti myös. Ne menee hienosti, tosin puomilla saa olla tarkkana siinä alussa, että se ottaa kontaktit, eikä loikkaa niistä yli.
Vauhti meillä on aika rauhallinen, mutta ehkä se nopeutuu kun kokemusta tulee :)!

Puolessavälissä tuntia oli vaihto ja sit mentiinkin jo rataa!!

Rata meni kutakuinkin näin (se oli U:n muodossa): Aita, aita, A-este, Aita, Muuri, Putki, Aita ja Aita. Eli ihan kivasti oli jo peräkkäin noita esteitä.
Tosca meni kutakuinkin reippaasti kun mentiin rata normisti, sitten kokeiltiin takaleikkausta. Eli kun koira lähti kiipeämään A-esteelle vaihdettiinkin puolta koiran takaa ja ensimmäiset hypyt mentiin tavallaan väärältä puolelta.
Tosca jäi katselemaan, että mihin mamma meni ja sen vauhti hidastui ja siltä vaati hirmu ponnistukset kiivetä A-esteen yli.

Toinen takaleikkaus tehtiin, kun koira meni putkeen, niin juostiin ennen koiraa putkensuun edestä aitojen vasemmalle puolen ja näin oli helpompi ohjata koira "maaliin".
Tuo toinen takaleikkaus sujui jo ihan hyvin ;)!!

Lopuksi mentiin vielä pari rataa, missä jätettiin tuo A-estettä edeltävä takaleikkaus pois. Sit meni taas hyvin :)!!
Aika rankkaa oli..

Tunnin jälkeen kannettiin vielä seuraavalle ryhmälle rata ja kyllä oli Tosca ja minä ihan poikki kun päästiin kotio lähtemään :)!!