Eli tokokentällä taas tohellettiin. Aloitettiin liikkeestä seisomisella. Ensin tehtiin se vuoronperään kujassa. Milo oli itsekin vähän kujalla, kun suoraan lennosta ruvettiin liikkeitä tekemään :P Se vaatii semmosen alkusytyttelyn, että nyt tehdään hommia eikä haahuilla. Noh, menihän se jotenkin. Tehtiin sit parit liikkeestä seisomiset ihan itsenäisesti. Mun pitää siinä käskyä antaessa muistaa olla tosi napakka.

Seuraavaksi luoksetulo. Ei valittamista. "Unohdin" vähän namin vasempaan käteen, joten Miltsu tuli törkkimään mun kättä. Pitäis vaan tehdä liike ilman namia ja sitten jälkeenpäin palkata hyvästä suorituksesta.

Sitten tehtiin luoksetulo vähän eri tavalla, sisällytettiin myös paikallaolo tähän harjoitukseen. Mentiin rinkiin, takamukset kohti ringin keskustaa, ja otettiin koirat sivulle. Vuorotellen jokainen teki hihnanmittaisen luoksetulon. Oma koira ei saanut lähteä kun toinen kutsui. Eikä kukaan lähtenytkään!Hienoa! Vähän vaikeutettiin harjoitusta eli tehtiin sama, mutta jokainen meni hihnanmitan päähän koirastaan ja vuorotellen kutsuttiin oma koira luokse. Taaskin koirat pysyivät hienosti ja kaikki liikkuivat vain omalla vuorollaan!

Seuraavaksi oli kunnollinen paikallaoloharjoitus. Vähän jänskätti, että jäikö Milolle niistä kisoista jotain traumoja. Mutta ihan hyvinhän se siellä pysyi. Ensin jätin koiran, menin läheisen auton taakse hetkeksi piiloon ja palasin koiran luo. Se meni sikäli vähän pipariksi, koska kun ilmestyin auton takaa niin Milo ilostui niin, että lähti mun luo :D! Noh, otettiin vielä uudestaan niin, että jätin Milon makaamaan maahan ja kiersin tämän auton palaten sen jälkeen heti Milon luo palkkaamaan sen. Ei ongelmaa :) Vähän meinaa varastaa istumaan ennen käskyä, mutta pientähän toi on ;)!! No, onneksi vielä aikaa treenata tota paikallaoloa niin, että mä menen piiloon, ennen kuin siirrytään avoimeen luokkaan.

Next oli kohtaamis/seuraamisharjoitus. Eli mentiin pareittan vastakkain ja lähdettiin etenemään kohti toisiamme. Edettiin askel tai kaksi ja pysähdyttiin, koiran piti seurata koko ajan ja pitää kontakti, sekä istua aina kun pysähdyttiin. Lopulta ohitettiin se toinen koira ihan vierestä, eikä kontakti saanut kadota. Onneksi otettiin tämä lopputunnista, niin Milo jaksoikin pitää kontaktia erittäin hyvin :) Musta tuntui, että toi harjoitus myös auttoi Miloa istumaan suorassa seuraamisen yhteydessä. Sillä kun on tapana jättää pylly minne sattuu, kun seuraamisliikkeessä pysähdytään.

Viimeisenä ennen kotiinlähtöä otettiin este. Se meni ihan nappiin :) Milo on nyt hogannut miten homma toimii.

Näin tällä kertaa, mulla oli tosi hyvä päivä ja se ilmiselvästi heijastui myös koiraan :) Yhteistyö sujui <3 Tällasia päiviä lisää kiitos :P!!

Ens viikolla ei treenejä olekaan, kahden viikon päästä sitten.