Tänään aloitettiin agility :) Ilma oli aika mielenkiintoinen, vuorotellen tuli räntää, vettä ja oli poutaa. No se ei meitä haitannut. Me mentiin Tosen kanssa kentälle vähän aikaisemmin, niin ehdittiin käydä metsässä kävelyllä ennen tuntia. Se oli ihan hyvä että käytiin, Tosca sai vähän purettua energioita. 

Kokoonnuttiin 18.15 Lapperssin kentälle ja pääkouluttajamme kertoi meille vähän yleistä agilitysta, jonka jälkeen hän kävi läpi jokaisen esteen ja kertoi niistä vähän. Sitten jokainen koirakko kertoi itsestään vähän mitä oli tehnyt yms.

Tänään harjoiteltiin aitaa, eli ihan normi estettä. Ensin mentiin yli koiran kanssa, Toscaa pystyi pitämään irti. Seuraavaksi jätettiin koira esteen taakse ja kutsuttiin luo esteen toiselta puolelta. Sekin meni kaikilta niin hyvin, että voitiin kokeilla jättää koira esteen taakse, käveltiin esteen toiselle puolelle ja kutsuttiin selin koiraa.

Kokeiltiin vielä koiran lähettämistä eri suunnista esteelle, eli vähän vinottain. Koska eiväthän aidat aina ole radalla suorassa. Käskysanana käytin "hyppy". Aluksi mentiin pelkkää puomia, vähän päästä jo nostettiin rimaa vähän korkeammalle. Kannattaa harjoitella lähettämistä eri suunnista yms. matalalla esteellä, ettei ahnehdi korkeutta. Koska muuten koira voi oppia menemään puomin alta ja väärä tapa onkin vaikea sitten opettaa pois.

Kaiken kaikkiaan meni hienosti ja saatiin kehuja hyvästä kontaktista :) Mutta pääasia oli, että Tosca tykkäsi ihan hirmusti kun sai hyppiä aitaa. Tää taitaa todella olla se meidän laji ;)! Ohjaajaltakin saatiin kehuja, että meillä meni hyvin.

Vielä viikko pitää odottaa seuraavaan kertaan.