Ensin otettiin neliöseuraamista, eli neljästä törpöstä oli muodostettu neliö. Meitä oli kolme koirakkoa toisessa neliössä ja toisessa neliössä oli kaksi koirakkoa.
Eli yksi koirakko seisoi aina yhden neliön sivun keskellä.
Tarkoitus oli seurauttaa koiraa seuraavalle sivulle ja jättää se siihen seisomaan, kiertää neliö ja palata koiran luo, napata se mukaan ja jättää se seuraavalle sivulle istumaan, kiertää neliö ja palata sen luo, napata se taas mukaan, jättää se seuraavalle sivulle maahan, kiertää neliö, palata sen luo ja vapauttaa se.
Kokeiltiin kerran ihan kylmiltään, kaikki koirakot samaan aikaan ja ihan hyvinhän se meni :)!
Tosca suostui jopa jäämään seisomaan kun kiersin ympyrän.

Seuraavaksi Nina (kouluttajamme) halusi ottaa meidät neliöön yksitellen ja muut saivat sillä aikaa hypätä tokoestettä ja tehdä ruutua.

Tehtiin ensin tokoestettä ja meni ihan ok, mentiin 3-4 kertaa ja tein joka kerta niin, että vapautin suoraan seisomasta, ettei rupea ennakoimaan ja mene aina automaattisesti istumaan.

Sitten oli meidän vuoro mennä neliöön.
Otettiin seisomaan jättö ja istumaan jättö. Jätöt menivät ihan hyvin, ongelmana oli Toscan mukaanotto kun palasin sen luo.
Se meinasi vain jäädä istua jököttämään, eikä lähteä millään mukaani seuraamaan. Sain mä sitten lopulta pari ihan onnistunutta mukaanottoa.
Kotiläksyksi tulikin harjoitella reipasta mukaanottoa, eli mun pitää olla ihan überiloinen, kun käsken sen seurata.

Seuraavaksi otettiin ruutua itsenäisesti.
Vein namin ruutuun, kun Tosca odotti ja lähetin sen jälkeen Toscan ruutuun ja kun oli syönyt käskin odottaa. Meni ihan hyvin, mitä nyt yritti vähän hiippailla sieltä mua kohti "odota"-käskyn jälkeen :)!

Sitten otettiin paikallaolo. Eli koirat riviin ja omistajat menivät n. 10 metrin päähän. Annettiin koirien odottaa ehkä minuutti ja sitten palattiin niiden luo.
Kaikki koirat pysyivät rivissä hienosti ja saivat suuret kehut onnistuneesta liikeestä.

Otettiin vähän erilainen luoksetulo. Eli koirat rinkiin ja hännät kohti keskustaa. Omistajat poistuivat n. viiden metrin päähän ja yksitellen huudettiin koirat luo.
Ainoastaan se sai tulla, jota huudettiin. Koirat pysyivät yllättävän hyvin, eikä yksikään tainnut "karata", vaan kaikki tulivat omalla vuorolla.

Saatiin kouluttajaltamme lista tokokisoista lähialueilla, listassa on tokokisat kesään asti.
Tavoitteena olisi mennä katsomaan tässä jotain kisoja ja silloin 17.05 meillähän on ne Siuntion Koirakerhon tokokisat, johon pitäisi mennä ihan kisaamaan :) *Jänskää*