Eli aloitettiin tunti tunnistusnoudolla. Se oli hauskaa :) Piilotettiin ensin yksi tunnistuskalikka lehtikasaan, josta koira haki kalikan käskyllä "oma". Tää piilotettu palikka oli ollut aina omistajan kädessä, joten siinä oli tuttu haju. Sitten tehtiin tämä kahdella. Eli piilotettiin lehtikasaan yksi tutun hajuinen ja yksi väärän hajuinen kalikka ja katsottiin valitseeko koira sen oikean. Milo ei valinnut :P Se otti ensin sen väärän. Meidän noutaja :D No mut en reagoinu siihen, ni se tiputti sen ja valitsi oikean. Sit HIRRRVEET kehut :) Ja Milo oli ihan fiilareissa, häntä heilutti koiraa.

Sit otettiin ihan perusnoutoa. En päästänyt Miloa hihnasta, koska tiedän et se joko menee johonkin kauemmas syömään sitä kapulaa tai lähtee näyttämään sitä kapulaa muille koirille. No mut tehtiin siis nouto hihnassa. Milo toi sen kyllä ihan ok mun luo, mut järsii kapulaa sikana. Tuli sivulle ja sain nappastua sen kapulan ennenkuin pudotti. Totesin ohjaajallemme, että Milo ei oikein haluais antaa sitä kapulaa mulle. Niimpä sain neuvon kokeilla, että aina kun otan kapulan siltä pois suusta niin annankin sen pari kertaa sille takaisin ja kehun koko ajan. Toi palkkaaminenkin on vähän ongelma, koska jos kaivan namit esiin, niin kapula ei enää kiinnosta. Höh..

Seuraavaksi tehtiin paikallaolo häiriön alla. Nina-kouluttajamme käveli koirien ympärillä ja välistä yms. Koirat pysyivät hyvin paikallaan :) Ajallisesti koiria makuutettiin ehkä kaksi minuuttia. En mennyt piiloon, koska en luottanut, että Milo pysyy kun sitä häiritään. Olisin varmasti voinut mennä piiloon ihan hyvin, mutta pelattiin nyt varman päälle.

Sitten oli kaukokäskyt. Niitä oli hauska kokeilla. Eli käsimerkkiä ja ääntä saa käyttää molempia. Laitettiin koirat viivan taakse makaamaan ja pointtina oli, että koiran takapää ei liiku liikettä tehdessä, vaan se työskentelee etupäällään. Tämähän on sitten avoimen luokan liike. Vinkiksi tuli, että liike kannattaa aina aloittaa niin, että koira on istumassa (Olikohan se niin? :P) ja päättää siihen, että koira istuu. Eli vaikka istu (vaik istuis jo) - maahan - istu - maahan ja istu. Joo, olin tosiaan ihan yllättäny et Miltsu teki niin hienosti :) Jeijj! Ihan hyvä ruveta jo treenailee noita avoimen juttuja, eihän me enää tarvita kuin yksi ykköstulos, et sinne siirrytään.

Oli jotenki ihan superkiva tunti, enää kaks kertaa ja loppuu tältä vuodelta. No, sit jatkuu tää meidän supertokoporukan treenit aina johonkin joulukuuhun asti. Jee :)

Mut vikal kerral meil on täs Ninan tokos luvas jotain leikkimielisiä kilpailuja, vähän muksaa :) Ja koirat nauttii!!