Lauantain rankan biletyksen jälkeen, oli ihan hyvä paluu maan pinnalle lähteä vähän tokoilemaan :)

Ensin otettiin hyppyestettä.
Meillä este menee ihan hyvin, ongelmana on esteen jälkeinen seisominen. Miltsu vähän ennakoi ja menee istumaan.
Eipä siinä, pitää vain harjoitella seisomista erikseen.
Kokeilin myös taktiikkaa, että laitoin ihan aluksi Milon taakse tarketin, jonka päälle laitoin namin, pyysin Milon sivulle ja hyppäytin sen esteen yli. Sen jälkeen käskin odottaa ja seisoa, jos jäi seisomaan, kun palasin Milon viereen niin parin sekunnin päästä vapautin ja palkkioksi Milo sai mennä syömään namin tarketilta.
Se toimi, koska Milo kyttäsi sitä namia niin, että unohti kokonaan istua :D!

Sitten otettiin vähän juttuja itsenäisesti, kun muut vuorollaan harjoittelivat hyppyä.

Otin seuraamista.
Se menee ihan ok. Milo on tajunnut, että kun pysähdytään, niin istutaan. Tosin se istuu vähän vinoon, mutta aika hyvin sen saa namilla korjattua.
Treeniä vaan..

Kokeilin pari kertaa ottaa noutokapulalla noutoa.
Ihan pienen matkan, kun Milo haki kapulan lähdin heti seurauttamaan sitä ja yritin saada sitä olemaan mössäämättä kapulaa suussaan.
Kun meni nätisti niin kehuin hurjasti. Lopulta sanoin kiitos ja irti ja otin kapulan. Toi me lopetettiin vielä kun oli kivaa :)
Tein myös sitä, että laitoin kapulan Milon suuhun. Autoin sitä vähän pitämään kapulaa ja silitin päästä ja hoin "pidä"-sanaa ja kehuin hillitysti, suu ei käynyt juuri lainkaan (Milolla siis).

Harjoiteltiin itsenäisesti pelkkää seisomista. Tein niin, että vein tarketin taakseni, niin että Milo näki sen. Otin Milon mun eteen ja käskin sen seistä.
Kiertelin ja kaartelin sen ympärillä ja vähän päästä se sai käydä nappaamassa sen namin. Näin se seisoi tosi hienosti.

Seuraavaksi otettiin ryhmäliikkeitä.

Ensin oli luoksepäästävyys, siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Sitten oli paikallaolo. Hienosti Milo pysyi sen kaksi minuuttia, sen jälkeen kävin palkkaamassa ja menin vähän matkan päähän vielä hetkeksi.
Kun palasin Milon luo, enkä vielä vapauttanut sitä, niin se vähän yritti hiipiä sieltä maasta istumaan ilman lupaa. Tämä on varmasti seurausta siitä, kun ollaan koko viikko harjoiteltu tätä istu-maahan-settiä, että ne käskyt menis oikeasti jakeluun ;)!

Otettiin vielä luoksetulo kujassa.
Tämä meni hienosti, vähän jäi perusasento luoksetulon jälkeen vinoksi, muttei voi mitään.
Tätäkin olen nyt treenannut aika paljon ja lyhyillä matkoilla. Tiedän että se tulee kyllä, eli harjoitellaan nyt vain sitä, että sen perusasennon saisi suoraksi.

Kokeilin lopuksi vielä liikkeestä seisomista.
Siitä ei tullut mitään, Milolla on nyt mielessä vain toi maahanmeno. Sitä se tarjoo aina ja kaikkialla, huoh :) Kun yritin jättää sitä "odota" tai "seiso" käskyllä, joilla liike on aina ennen toiminut, niin joku ihme voima veti sen sinne maahan makaamaan.

Tässä vähän työsarkaa ennen meidän ekoja kisoja, jotka on 13.09 *Paniikki*

Eipä muuta tällä tunnilla, ensi viikolla taasen.

Kotiläksyksi tuli seisomisen harjoittelua :)!