Saatiin vähän kipinää noista kisoista ja tänään suoriuduimme Siuntioon treenailemaan uudenlaisella innolla. Ilma oli mitä kaunein, eikä oikein tuullutkaan. Koiran kannalta vaan vähän ikävä, kun se oli ihan läähistynyt kuumasta ilmasta.

Meitä oli vain nelisen kappaletta, joten aloitimme paikallaololla. Mä menin auton taa piiloon ja Milo PRKL KARKAS SIELTÄ!! Hiipi onneksi mun luo. Koskaan ennen ei ole lähtenyt, kun olen piiloon mennyt. Nooh, tein sit perään toisen niin, että olin pääosin esillä, mutta kävin pari kertaa myös piilossa. Sillä kertaa pysyi. Sit palkat ja isot kehut.

Treenattiin myös kaukokäskyjä. Istu-maahan-istu- sessiota, koska se tulee sit avoimessa. Meni ihan ok, vähän Milolla on toi, että se ei tahdo mennä istumaan kunnolla. Se jää sellaiseen puolimakaavaan asentoon. Nooh, treeniä treeniä vaan. Tein aluks niin, että mul oli pallo kädessä, kun tein istu-käsimerkkiä. Mut sit sain vinkin, et palkkaan pallolla vasta kun tekee oikein, muuten pallo siis piilossa. Täähän toimi paljon paremmin :) Sain myös suosituksia kokeilla takapalkkaa. Täytyy pistää harkintaan, onko toi koira siihen liian ahne ;) !

Tehtiin pari pysäytystä ja ne meni niin hvyin, etten jäänyt niitä jauhamaan. Muuten alkaa koira helposti ennakoida normi luoksetulossa, jos sitä liikaa tekee.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen menivät hyvin. Seuraaminenkin meni kohtis ok :) Oon nyt yrittäny, et aloitan kaikki liikkeet sillä, et pyydän viereen ja odotan et katsoo mua, sit palkkaan. Jotta Miltsu oppis et kontakti=tosi hyvä juttu :)! Nooh, katellaan.

Ruutua tehtiin myös. Tein niin, että vein palloa ruutuun ja lähetin sen sinne ja käskin odottaa ja mennä maahan. VÄlil meni hyvin, välillä ei. Välillä tein niin, et menin ite seisoo puoleenväliin ruutua ja koiraa. Että pääsin sit palkkaamaan mahd pian hyvän suorituksen jälkeen. Joskus en vienyt palloa ruutuun vaan lähetin tyhjään ruutuun ja sit palkkasin pallolla :) Puhuttiin just tyttöjen kans, et tää toko on kyllä niin mystinen laji, että kultaista keskitietä on vaikea löytää. Näistä ruutu-tekniikoista toimi osa, osa ei :D Välillä toimi toinen, välillä toinen. Eli vaihdellen vaihdellen, eipähän ainakaan koira kyllästy ;) Heidi oli tehny todella makeen ruudun sellaisista liinoista ja törpöistä, jotta koirakin ihan oikeasti näki, että missä se ruutu menee :) Wau!!

Lopuksi tein noutoa ja toi koira kyllä jaksaa yllättää ;) Noudot on tätä ennen mennyt ihan penkin alle. Nyt tein aluksi niin, että seurautin Miloa noutokapula suussa ja sehän piti sitä kapulaa. Kun pysähdyin pyysin sivulle ja odotin, että istuu ja antaa mun sanoa"kiitos", jonka jälkeen otan sen kapulan siltä. Eikä pahemmin edes järsinyt kapulaa <3 hihihi!
Tein pari kertaa vielä ihan oikean noudon ja haki joka kerta kiltisti kapulan ja tuli mun vierelle. Vähän rupesi lopussa pudottelemaan kapulaa, jolloin lopetin. Olin kyllä HYVIN tyytyväinen Milon noutosuoritukseen!

Tää päivä motivoi kyllä treenaamaan lisää, lisää, lisää.. Vielä kun ilmat on olleet näin ihanat <3 Laavvvv!!!