Olipas mukava mennä taas treeneihin, vaikka ilma olikin aika paahtava. Koiria piti käydä juottamassa vähän väliä, etteivät ne kuivu.
Hienosti koirat jaksoivat kuumuudesta huolimatta.

Tänään otettiin uutta sarjaa; aita ja puomi.
Me mentiin Toscan kanssa ensin treenaamaan sitä. Tosca meni tosi hyvin, vauhtiakin löytyi :) Se ei tosin millään malttaisi odottaa jos mä jätän sen esteen taa ja kutsun sitä vasta kun itse olen puomin kohdalla. Se ottaa varaslähdön melkein aina :)!!
Tätä harjoiteltiin ohjaamalla koiraa vuoroin vasemmalta vuoroin oikealta.

Seuraava uusi juttu oli aita ja pöytä. Ensin pelkkä pöytä. Eli koira pitää saada pöydälle ja pysymään se siinä viisi sekuntia. Sen jälkeen saa tulla pois. Haastavaksi tämän tekee vauhti, eli kun koira tulee vauhdikkaasti edelliseltä esteeltä, se juoksee helposti pöydän yli maahan.

Koira saa hypätä pöydälle kolmelta sivulta. Kielletty sivu on tulosuunnan vastakkainen sivu. Pois saa hypätä miltä sivulta vain.
Eli pitää olla tarkkana, jos koira hyppää pöydästä yli, ettei se hyppää sitten väärältä sivulta takaisin pöydälle tai tulee kielto ja suoritus kisoissa hylätään.

Ensin otettiin tosiaan pelkkää pöytää, se meni tosi hyvin. Otettiin pian siihen aita mukaan. Sekin meni hyvin :) Tuntui vähän, että pöytä on aika hutera. Siinä oli halkeama ja aina kun Tosca hyppäsi siihen pöytä huojui aika pahasti.

Omatoimisesti käytiin treenaamassa u:n muotoista putkea, joka oli aika haastava.
Tosca meni sen kuitenkin ongelmitta.
Toisena itsenäisenä esteenä oli aita-putki-yhdistelmä. Sitä käytiin muutaman kerran myös kokeilemassa :)!

Viimeisenä kokeiltiin keppejä. Käskynä käytän "kepit". Tänään harjoiteltiin keppikujaa, eli että koira tottuu siihen, että sen molemmilla puolilla vilisee keppejä.
Pikkuhiljaa voidaan siirtää keppejä lähemmäs toisiaan, niin että lopulta koirat kuin huomaamatta pujottelevat kepit.
Käskyä voidaan myös hokea kokoajan eli "kepkepkepkepkep", sillä saa määrättyä tahtia. Itse ajattelin tyytyä vain tuohon yhteen käskyyn.
Tosca meni kujaa ihan hyvin ja vauhdilla, pikkuhiljaa edistytään :)

Jospa sitä kävis joku päivä ihan omatoimisesti treenaamassa keppejä siellä kentällä niin saisi rauhassa kokeilla.

Koirat olivat aika läkähdyksissä tunnin jälkeen.