Ilma näytti taas aika mukavasti suosivan meitä :)!
Tällä kertaa ryhmämme oli yhdistetty ja kaikki kynnelle kykenevät treenasivatkin 19-20 meidän ryhmässä, eikä aikaisempaa ryhmää ollut tänään ollenkaan.

Tänään oli "iloinen"-kerta ja kaikki piti tehdä hirmuisen iloisesti, ettei koirille jäisi semmoinen kuva että kaikki maistuu ihan puulta. Tottisteluhan on KIVAAA :)!!

Ensin tehtiin kaksi jonoa. Edessämme oli kaksi törppöä ja este ja esteen takana vielä lautakasa merkkinä.
Jokaisen törpön kohdalla piti tehdä iloinen maahanmeno,eli piti syöksyä sen koiran kanssa sinne maahan.
Maahanmenojen jälkeen piti hypätä este koiran kanssa ja sen jälkeen vielä lautakasan kohdalla maahanmeno.
Tosca teki ihan innoissaan ja kouluttajamme sanoikin, että sillä häntä heilui tehdessä ihan niinkuin pitikin ja iloisuus näkyi koirasta.

Seuraavaksi sama homma, mutta maahanmenon sijaan koiran piti istua.
Tämäkin meni ihan mallikkaasti :)!

Sitten meillä oli kolme rastia, joita mentiin parin kanssa itsenäisesti. Meidän parina oli Katri ja hänen brassinsa Lara.
Ensimmäisenä rastina oli ruutu.
Tehtiin molemmat 3-4 krt ruutuun meno ja yritin saada Toscaa jäämään ruutuun namin löytämisen jälkeen. Onnistuinkin aika hyvin :)!

Seuraava rastimme oli este.
Se meni ihan hyvin, Tosca kyllä vähän ennakoi esteen jälkeen ja istuu ilman käskyä. Nyt olen tehnyt oikeastaan vain niin, että olen vapauttanut sen suoraan seisomasta, kun este on hypätty ja olen mennyt esteen toiselle puolelle koiran viereen.

Viimeisenä rastina oli kontaktiharjoitus.
Eli maahan oli laitettu kaksi namikasaa ja niitä piti kierrellä koiran ollessa vapaana. Niin läheltä sai mennä kuin uskalsi.
Uskallettiinhan me, mutta sitten piti kyllä ottaa vähän takapakkia kun namit rupesivat kiinnostamaan mammaa enemmän :)!!

Lopuksi mentiin vielä metsään, johon kouluttajamme oli rakentanut pari puuestettä, joiden hyppäyttämisen jälkeen tehtiin vielä iloinen maahanmeno.
Koirat olivat ihan innoissaan tunnin jälkeen, kun ei ollut tarvinnut tehdä mitään "tylsää", vaan koko tunti oli varmasti tuntunut niistä ihanan leikkimieliseltä.
Ja tuo on varmasti oivallinen tapa saada koira oppimaan ja pysymään motivoituneena.

Ensi viikolla treenejä ei ole, joten kahden viikon päästä taas treenailemaan :)!