Eli tänään oli viimeinen kerta agilitykurssin toko-osuutta. Haikeaa :)
Noh, onneksi alkaa noi muut tokot sitten, niin ei koira pääse ihan rempalleen.
Ilma oli melko mukava, vaikka kuraa riittikin.
Aloitimme vasta 20 yli viisi, vaikka viidestä seiskaan piti treenit olla, toko-ohjaajamme oli meinaan tulossa vasta kuudeksi :D Hän muisti ajan väärin.

Tuleva agilitykouluttajamme Isa oli myös paikalla ja häneltä saimme kysellä kysymyksiä liittyen agilityyn.
Osa porukasta jäi rupattelemaan hänen kanssaan, kun osa porukkaa meni jo tokoilemaan toiselle puolen parkkipaikkaa.
Isa kertoili varsin kattavasti agilityn säännöistä ja perusteista. N. 10 minuutin päästä vaihdettiin.

Ensin pistettiin koirat riviin ja käteltiin toisemme vuorotellen, niin että jono liikkui aina yhden kerrallaan oikealle.
Meni ihan hienosti, Milo malttoi hienosti keskittyä :)!
Sitten pujoteltiin toisemme, sekin meni ihan ok.

Seuraavaksi otettiin vauhdikas luoksetulo, eli jätettiin koira apuohjaajalle ja itse spurtattiin toiseen päähän parkkipaikkaa samalla kutsuen koiraa pari kertaa.
Jossain vaiheessa Nina päästi irti ja Milon riemu oli valtava, kun se pääsi mun luo. Riehutin vielä lelulla ja oli ihan SUPERIA päästä taas mamman luo :)!
Milo tykkää tosta harjoituksesta ihan sikana, se vaan vähän tuppaa kuumumaan tosta. Mutta onko sekään nyt sit välttämättä huono asia? :)

Sitten kytkimme koirat tolppaan ja taas vähän juoksenneltiin vähän siinä ympärillä ja käytiin kehumassa ja palkkaamassa, kun olivat hiljaa.
Mä ihmettelen, miten Milo on ihan hiirenhiljaa kun vien sen tolppaan ja odottaa, että menen palkkaamaan. Voiko se oikeasti olla niin ahne, että se miettii pienessä mielessään, että hahaa.. Nyt kun mä oon hiljaa niin mamma tuo mulle namia :D Kai se on niin, kotona se meinaan vinkuu ja huutaa koko ajan. *rasitus*

Seuraavaksi mentiin rinkiin ja laitettiin siinä sitten omaan tahtiin koira 5x maahan. Milo meni ihan mutkattomasti, mä oon vaan huomannut, että kun Milo menee maahan ja jos mun käsi jää roikkumaan sen yläpuolelle, niin Milo nousee tavoittelemaan sitä kättä ja namia (vaikkei siinä siis oliskaan mitään). Pitää ehkä tossa maahanmenossa ruveta palkkaamaan joko toisesta kädestä tai sitten suusta. Muuten se kyllä malttaa hienosti pysyä siellä maassa.

Sitten otettiin vähän odota-käskyä, eli käsky "odota" ja käveltiin hihnanmitan päähän koirasta.
Milo odottaa hienosti, ei ongelmaa tässä. Ei edes yritä "nykiä" itseään, että yrittäisi tulla mun luo vaan istuu ihan tyynenä :) Hiano poju!!

Vuorossa oli ringissä pujottelua, koira ihmisen vasemmalla ja _oikealla_ puolella. Toi oikealla puolella pujottelu on varsin haastavaa, koska henkeen ja vereen tokossa pitää koira _aina_ olla vasemmalla puolella :) Mutta kyllä se siitä makkaran voimalla suttaantui.
Vielä kun mä itse oppisin katsomaan mihin käveleen ja myös suoraan kävelemistä pitäis mun harjoitella :D!

Sitten tehtiin koirakuja. Kujan päässä oleva koira lähti aina seurauttamaan koiraa kujan läpi ja keskellä kujaa piti mennä maahan.
No sehän luonnistui suht sutjakkaasti, vaikka muutamaa kivaa koirakaveria olis ollutkin Milon mielestä mukava käydä vähän morjestamassa :)!

Tehtiin vielä kujassa luoksetulo. Kuulostaa pelottavammalta kuin se onkaan :)
Mentiin vain osittainen luoksetulo, eli mentiin lähes kujan päähän, että ohittaa piti vain muutama koira irrallaan ollessa ja jätettiin koira odottamaan. Sitten kutsuttiin luo, meni ihan ok. Noottia tuli vain siitä ,että kun kutsun Milon sivulle, niin astun sitä kohti. Niin ei sais tehdä, vaan se koira pitää sitten vaikka namilla viedä oikeaan perusasentoon. Noh, pitää sitä olla jotain tsempattavaa :)!

Vikana oltiin tervapataa, ensin ihan normisti. Eli ihmiset juoksi ja tiputti patukan aina toisen selän taa ja sitten yritti ehtiä ensin toisen pesään.
Sitten oltiinkin niin, että koiran piti kantaa lelua. Milo kantoi ihan innoissaan, ei olisi antanut sitä pois ollenkaan :D!
Ne joiden koira ei lelua suuhunsa ottanut, niin omistajan piti ottaa lelu suuhun ja tiputtaa jonkun selän taa.
Oli tosi hauskaa :)!!
Jäi hyvä mieli, tosta agitokosta.

Nenä kohti uusia haasteita Ü