Elikäs ilmoittauduttiin Milon kanssa SKK:n kilpailevien koirien ryhmään, joka treenaa tiistaisin kello 18:45-19:30. Oli mukava kokoontua pitkästä aikaa treenailemaan ja mukana oli monia jo ennestään tuttuja koiria ja omistajia.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Se meni ihan ok :) Vähän Milo olisi halunnut nousta suukottamaan koulutusohjaajaamme Pirjoa, mutta namin avulla se pylly pysyi kuitenkin maassa.

Seuraavaksi otettiin pieni pätkä seuraamista. Milo jaksoi namin avulla hyvin keskittyä, mutta perusasento pysähdyttäessä jäi aina vähän vinoon. Tähän sain hyvän vinkin, eli vähän ennenkuin aion pysähtyä itse sanon koiralle "istu" ja näin se tietää, että kohta pysähdytään. Ohjaajamme sanoi, että tätä voi tehdä huoletta aina treeneissä, kunhan muistaa sitten kisoissa jättää höpöttämisen vähemmälle :P Tällä tavalla rupesi perusasennotkin suoristumaan. Milo on jotenkin niin sen namin perään, että välillä ei muista ilman käskyä, että pysähdyttäessä pitää istua.

Sitten jakaannuttiin kahteen ryhmään. Me mentiin ensiksi esteelle. Milohan oli siitä niin innoissaan, että ehti hypätä ennenkuin annoin edes käskyä :D! Ei tietoakaan, ettei olis muistanut mitä tehdään. Kisoissahan viimeks oli unohtanut esteen täydellisesti :D. Tehtiin sit uudestaan ihan käskyjen kanssa ja hyvinhän se meni. Ainoastaan koulutusohjaajamme mainitsi, että voisin asettaa koiran lähtöasentoon hieman keskemmälle. Eli että koira on keskellä estettä ja minä vähän sivummassa. Näin on pienempi riski, että koira menee ohi esteen tms.

Toinen ryhmä tuli esteelle ja me siirryttiin noutoon. Tehtiin itsenäisesti. Meidän lainakapula oli aika suuri, mutta pienen takkuilun jälkeen Milo haki sen muutaman kerran ja palautti mun sivulle. Mutta sitten SUURI IHME, Milo suostui pari kertaa kantamaan metallinoutokapulaa <3 JEE!! Sen kanssa ollaan taisteltu, taisteltu ja taisteltu. Nyt sain sen kantamaan sitä kävelemällä maassa olevan metallinoutokapulan ohi ja sanomalla Milolle, että "ota toi mukaan ni mennään". Sit se ihan kuin vahingossa nappasi kapulan suuhun ja lähti mun matkaan :D Ihana. Huijauksella pääsee siis tämän koiran kanssa pitkälle :P. Hieno poika!!!!

Lopuksi otettiin vielä vauhdikas luoksetulo. Milo vähän rupes hiipimään lopussa, liekö syy siihen, että ollaan otettu luoksetuloa pysähdyksillä niin alkaa ennakoida. Nyt siis keskitytään pelkkään luoksetuloon ilman pysähdyksiä. Huusin myös "Milotänne" ja ohjaaja kysyi,että mitä tapahtuis jos huutaisin "Milosivu" ? En tiedä, täytynee kokeilla. Milo ei myöskään tullut ihan mun sivulle vaan jäi vähän kauas. Pitänee siis pistää harkintaan, että kumpaa käskyä käyttää ja että kumpi toimii paremmin.

Jepulis, mutta sunnuntaina sit treenailemaan toiseen ryhmään kello 19 eteenpäin. Tähtäimessähän on seuraavaksi ne Siuntion PM-kisat syyskuussa. Tsemppi päälle siis ;)!!