Eli agilitysta hypähdettiin tokoon.

Ensin tehtiin tunnistusnoutoa, eli ihan vaan kokeiltiin mitä koira tekee, kun ringin keskelle viedään kaksi tunnistusnoutokapulaa.
Toisessa oli oma haju ja toinen oli hajuton, eli toista kapulaa oli omistaja pitänyt kädessä.
Koirat lähetettiin yksitellen hakemaan sieltä se oma kapula. Aika vaikeaa tämä.
Tosca oli ensin ottamassa oikeaa, sitten tiputti ja otti väärän suuhun ja lopulta vaihtoi vielä oikeaan :P No kehut sai kuitenkin.

Sitten otettiin hyppyä noutoesine suussa.
Mä käytin sitä tunnistusnoutokapulaa. Eli ringissä mentiin vuorotellen esteen yli ja koiran piti hypätessä pitää esinettä suussaan.
Meni ihan ok ja kun tarpeeksi innostin, niin piti lelua suussaan hypätessä (tosin tiputti sen melkein heti esteen jälkeen).

Seuraavaksi otettiin avoimen luokan hyppyä.
Eli koira hyppää esteen yli, noutaa toisella puolella olevan esineen, ottaa sen suuhunsa ja hyppää takaisin omistajan luo.
Saatiin pari kertaa onnistumaan ihan kohtis :) Ottaen huomioon miten huono päivä oli tänään mulle ja Tosella.

Sitten skabailtiin, meillä oli viesti.
Meidän joukkueessa oli Tose, Hali-labbis ja Nanna-bordercollie. Ekalta tolpalta lähdettiin, seuraavalla tolpalla piti koira laittaa istumaan ja vikalla tolpalla maahan.
Piti olla mahdollisimman nopea ja kivaa piti olla :) No kivaa oli ja juostiin ihan läkähdyksiin itsemme. Hävittiin, mutta oltiin hyviä kakkosia ;)!!
Nanna kampitti omistajansa, kun hälle tuli niin kova paimennusvietti, että kun omistaja juoksi, niin Nanna juoksi omistajan eteen ja paimensi tätä niin kovin :) ihana.

Vikana kokeiltiin kaukokäskyä, maahanmenoa.
Eli koira jätettiin seisomaan, edettiin kolme metriä ja käskettiin koira maahan sieltä vähän matkan päästä. Peruutettiin kolme metriä, kutsuttiin koira luo ja vähän ennen kuin koira oli kohdalla niin käskettiin se maahan.
Tosca meni aluksi maahan ihan hyvin, sitten kun kutsuin sitä luo ja käskin maahan, niin se hiipi matalana mun luo ja vasta just kun oli mun edessä meni maahan.
En saanut tätä pois, vaikka yritin mitä. Se vaan toimii niin hitaalla :D Tose siis. Eli sillä kestää, että maahanmeno-käsky menee tonne aivolohkoon.
Mutta kouluttajamme sanoi, ettei se periaatteessa haittaa. Se tekee niinkuin käsketään, se tekee sen vain Toscalle hyvin ominaisella rauhallisella tavalla :D

Joo, kotiin.. Josko ens viikolla olis vähän paremmalla tuulella, sekä koira että omistaja.