Tänään harjoiteltiin ihan uutta juttua eli ruutua.
Se olikin jännää. Koira laitettiin istumaan ja käytiin viemässä nami muovikannen päälle törppöjen reunustamaan ruutuun.
Sitten koira lähetettiin "ruutu" käskyllä hakemaan namia ja hirmukehut kun pysähtyi ruutuun.
Milo vaan höselsi niin paljon, että meni äkkiä yli ruudusta ;D!

Saatiin me se menemään jotenkuten. Tehtiin myös niin, että mä pidin Miloa ja Kati (ohjaaja) vei namin ruutuun.
Tää toimii kuulemma parhaiten kertakäyttölautasella, niin että voi aina leikata palan sitä lautasta pois, että siihen ruutuun jää kerta kerralta pienempi rinkula.
Pitää ottaa korvan taakse tuo tyyli ;)!!

Seuraavana otettiin neliöseuraamista törppöjen ympäri.
Eli törpöt oli aseteltu neliön muotoon ja jokainen koirakko otti yhden sivun. Yksi sivu piti jakaa kahdelle koiralle.
Jokaisen sivun keskellä tehtiin jotain, koko ajan koiran piti seurata.

Ensimmäisen sivun keskellä koiran piti seistä, seuraavalla istua ja kolmannella mennä maahan. Oli aika haastavaa, varsinkin kun Milo edistää ihan kamalasti siinä seuraamisessa ja söhlää niin paljon, että istuu yms ihan vinoon. ARGH!! noh, harjoitusta harjoitusta....
Tätä tehtiin muutama rinkula, niin että omistajat ja koirat olivat ihan pyörryksissä.

Sitten vaihdettiin koiria!! Huh!! Mulle tuli semmonen Milon ikänen berniuros Vili, aivan ihana :) <3 aika höselö ja meinasi syödä sormet mennessään, kun annoin namia.
Otettiin näitten "uusien" koirien kanssa myös tätä neliöseuraamista. Se olikin tosi haastavaa. Vili tosin toimi maksanameilla aika unelmasti ;)!!
Vilin omistaja sai Milon ja ilmeisesti niilläkin meni ihan ok :)..
Kati naureskeli tämän jälkeen kun vaihdettiin koirat takaisin omiin, että kun oli vieras koira niin meistä lähti ääntä ja saatiin oikeasti se koiran huomio pidettyä itsessämme, mutta kun koira on oma, niin välillä on hiljaista kuin huopatossutehtaalla ja koirat haahuilee miten sattuu :)!!

Viimeisenä otettiin estettä.
Se oli aika mielenkiintoista :D Milo hyppää tasajalkaa ja se ei oo kauhean hyvä juttu. Ihan hienosti se odottaa mua siellä esteen toisella puolella, vähän ennakoi ja istui ennenkuin pyysin, mutta ei se mitään. No Kati sitten pisti mut treenaamaan pituushyppyä, että saatais tuo tasajalkaloikkiminen pois. Hain lelun ja heitin sitä esteen yli niin että Milo meni sen hakemaan.
Aina kun se oli hakenut sen, niin se lähti haahuilemaan ja näyttämään sitä muille koirille ja MÄ HÄPESIN!! Sit kun sain sen kiinni niin uudestaan sama juttu *huoh*

Lupaan pyhästi ruveta nyt TOSISSANI treenaamaan luoksetuloa ja noutamista, että lelu/dami/ihan mikä vaan mitä heitetään tuodaan aina SUORAAN mammalle...!!!

Kiva loppu tunnille :) huh!! Saatiin ihastella Katin ihanaakin ihanampaa flattivauva-Heroa <3<3!!