Tänään oli pitkästä aikaa tottista, sen huomasi kyllä :D Oltiin vielä aika kesälomalla.

Koirista oli paikalla vain: Tosca, Osku, Viivi ja Iitu.
Ensin otettiin pujottelua ympyrästä, eli muodostettiin ympyrä ja yksitellen seurautettiin koiraa läpi ympyrän.
Tosca seurasi kyllä välillä, välillä se olis halunnu mennä vaan haahuilemaan. Makkaranpaloilla mentiin jotenkin tehtävä läpi.

Seuraavaksi otettiin paikallamakuu. Eli koira jätetään maahan makaamaan, kun itse mennään n. 15 metrin päähän, jossa seistään niin kauan, että ohjaaja antaa omistajalle luvan palata koiran luo.
Tosca jäi tosi hienosti, ei lähtenyt kertaakaan ilman lupaa. Ihan sitä kahta minuuttia ei otettu, mikä tottelevaisuuskokeessa on, mutta puoli minuuttia-minuutti.
Olin tosi ylpiä miun tytöstä :)!! <3

Sitten otettiin seuraamista (apuaa!!). Eli mentiin riviin ja Nina seisoi meidän takan ja käski aina: käännös oikeaan, juoksuun mars, täyskäännös yms yms.
Alku meni vähän huterasti, mutta kyllä se siitä kun Tosca tajusi, että ai joo, tää oli tää juttu.
Mun pitää vaan pitää huoli siitä, että saan Toscan jo heti ihan alusta mukaan ja että se tosiaan on kiinnostunu musta.

Seuraava harjoitus oli luoksetulo.
Tosca meni ihan ok, ei istunut suorassa perusasentoon. Se osaa sen kyllä eli tänään se vain vähän lintsaili ;)!!
Aika rauhallinen vauhti sillä on luoksetulossa, muttei se kuulemma haittaa. Tulee suoraan luo hienosti, ei lähde mihinkään haahuilemaan.

Sitten kokeiltiin liikeestä seis.
Heh, tätä ei oltu hirveästi treenattu. Eli ensin seurautettiin pieni pätkä ja sitten "seis" käsky. Tosca jäi hienosti seisomaan, eikä pahemmin edes yrittänyt istua. Pääsin jopa etenemään pienen matkan, niin että Tosca seisoi siinä mihin olin sen jättänyt ja sitten palasin sen luo ja otin sen perusasentoon. Treeniä, treeniä..

Viimeisenä otettiin tokoeste.
Se menee Toscalla ihan älyttömän hyvin. Eli menen Toscan kanssa esteen toiselle puolen ja käsken sen hypätä esteen toiselle puolelle ja siinä sen pitää odottaa paikallaan niin kauan, että menen sen viereen ja sitten istua perusasentoon.
Sanoinkin Ninalle (meidän kouluttajalle), että nämä rauhalliset liikkeet kuten tokoeste ja paikallamakuu menee Toscalla tosi hyvin, kun se on itsekin niin tosi rauhallinen.

Treenattiin varmaan puolisentoista tuntia, aloitettiin kuudelta ja puoli kahdeksan lopetettiin.
Ensi maanantaina taas :)!!