Viime kerta jätettiin tokoilua väliin, koska päästiin se alkukoe läpi niin tääkin kerta oli vapaaehtoinen. Mentiin kuitenkin verestelemään vanhoja taitoja :)

Ensin otettiin pujottelu ringissä.
Ensin pidettiin koira vasemmalla puolella, sitten oikealla. Oikealla puolella pitäminen oli aika haasteellista. Varsinkin kun tokossa yleensä aina koiran pitää olla siinä vasemmalla puolella.
Meni kuitenkin ihan ok :)

Sitten kokeiltiin tolppaan jättöä.
Milo oli yllättävän rauhallinen, siinä sitten heiluttiin ympärillä kun koirat olivat tolpassa kiinni ja käytiin palkkaamassa kun olivat hiljaa.
Olin ihan ihmeissäni pojan hienosta suorituksesta :)

Seuraavaksi vähän paineistettiin koiria, eli otettiin maahanmeno koirakujan keskellä.
Vähän meinasi keskittyminen herpaantua, kun olisi ollut niin kiva mennä moikkailemaan koirakavereita, mutta makkara voitti ja loppupeleissä saatiin liike suoritettua mallikkaasti.

Sitten harjoiteltiin odottamista.
Se on Milolle mennyt aika hyvin kaaliin, eli odotti ihan kiltisti, kun siitä narun mitan erkaannuin ja sitten hirmuiset kehut kun malttoi pysyä paikallaan siihen asti, että palauduin takaisin Milon viereen.
Ei ongelmia :)

Siirryttiin vähän riehakkaampaan liikkeeseen, eli luoksetuloon.
Jätettiin koira Ninalle (ohjaajallemme) ja juostiin pois koiran luota, jossain vaiheessa Nina päästi irti ja koira juoksi suoraan omistajan syliin.
Milolla meni tosi vauhdikkaasti tämä. Pitää vain muistaa, etten kumarru koiran ylle kun se on tulossa mua kohti. Muuten se kokee sen uhkaavana.
Luoksetulon jälkeen sai retuuttaa narulelua sydämensä kyllyydestä ja riehua vähän :)!

Sitten otettiin taas odotusta, tällä kertaa vaatimuksena oli kiertää koiran takaa sen toiselle puolen ja koiran piti istua paikallaan.
Tätä harjoitusta tehtiin, koska joskus tulee tilanteita, että koira pitää jättää esteelle ja itse pitää kiertää koiran takaa esteen toiselle puolen ja koiran pitää pysyä paikallaan ja lähteä vasta luvan saatuaan.
Meni ihan okei, vähän Milo kuikuili, että mihin ihmeeseen se mamma meni, mutta pylly pysyi kuitenkin maassa.

Otettiin vielä ringissä kaikkien kättely, eli yksitellen kierrettiin kättelemässä muuta koirakot.
Pistin Milon aina istumaan ennenkuin kättelin toisen koiran omistajaa.
Käteltiin vielä vastapäisiä koiranomistajia ja vaihdettiin samalla paikkaa.

Viimeisenä otettiin tervapataa.
Se olikin hauskaa, Milo tosin ei siitä hirveästi kuumunut, vaikka odotin että se riehaantuisi.
Milo lähinnä kyttäsi meidän narulelua, joka oltiin otettu "kapulaksi" leikkiin.
Oli hauskaa ja joka kerta taidettiin keretä ennen sitä kapulan jättäjää takaisin omalle paikalle :)! Saatiin juosta ihan kiitettävästi ;)!

Kahden viikon päästä sitten loppukokeeseen.