Johan on pari viikkoa vierähtänyt viime tokopokosta, toissaviikolla ei treenejä ollut ja viime viikolla olin sen verran flunssainen, että jätin väliin. Niimpä tuntui tänään tosi kivalta päästä vähän treenailemaan :) Kouluhommien takia meinas tääkin ilta mennä sivu suin, mutta just just kerkesin kuitenkin.

Alkuun hölkkäiltiin meidän iso treenikenttä ympäri ja otettiin vähän kontaktia koiraan. Oli ihan virkistävää vähän hölkkäillä, kun ilma oli aika kirpeä, niin tuli lämmin. Siinä hölkkäilyn lomassa pyydettiin koiraa välillä menemään maahan. Mä vein Milon ihan namin kanssa maahan, niin saan siihen intoa ja vauhtia, ettei se ala empimään. Hienosti se tekikin ja kontaktiakin rupesi jo löytymään.

Seuraavaksi oli häiriö-harjoitus. Mentiin jonoon ja eteemme oli pystytetty peräkkäin kaksi kartiota, ensin vaan ohitettiin ne siitä läheltä pariin kertaan. Kouluttaja oli laittanut tötsien viereen herkkuja, tarkoitus oli, että koira ohittaa herkut niihin koskematta. Meni tosi hyvin :)

Vedettiin vielä samaisia kartioita pujotellen lähempää ja niin, että vikalle kartiolle pysähdyttiin. Viimeiseksi tehtiin maahanmeno ekan kartion kohdalla ja istuminen tokan kohdalla. Meni ihan nappiin :) Mulla oli Milolle eväänä lauantaimakkaraa, joten sain aika hyvin sen huomion kiinnitettyä itseeni ;P!

Sitten oli luoksetulo koirakujassa. Tuntui haastavalta, mut meni hyvin. Vähän siinä jättövaiheessa meinas mennä maahan ennemmin kuin jäädä istumaan. Mutta sain sen lopulta jäämään istualleen paikalle. Ei mitään ongelmaa. Vähän Milo tökkäs mua käteen, et olisko herkkuja, mut tuli sit kiltisti sivulle ja sain palkattua. Ei menny haistelee eikä riehuu muille koirille. Onneks :) Vähä jännitti kyllä, vaikka tuskin siihen oli mitään syytä. Sillä aikaa, kun yksi koira teki luoksetuloa, piti oma koira pitää sivulla hissukseen. Se olikin tehtävän vaikein kohta, kun Milo olisi halunnut tehdä ja touhuta, ei malttaa olla paikallaan.

Nyt oli ollut jo niin monta malttiharjoitusta, että otettiin toinen hölkkäkierros puolen kentän ympäri ja välillä pyydettiin maahan ja seisomaan. Koirat oli ihan innoissaan, kun sai vähän sinkoilla :) Virkistävää. Lisäksi siinä itsekin sai taas vähän lämpöä jäseniin. Oi, miten ihanaa olis sisätilat, missä treenata, niin ei tarviis värjötellä ulkona :) Mut on tossa ulkonaolemisessakin omat puolensa, saapahan raitista ilmaa.

Otettiin seuraavaksi rinki. Pistettiin koirat maahan ja käveltiin niiden taakse, väärälle puolelle, eteen ja astuttiin pariin kertaan varovasti niiden yli. Sitten sama istualtaan. Toi oli yllättävän vaikeaa, koirat oli ihan ihmeissään, kun ei se mamma ollutkaan siinä "oikealla" paikalla oikealla puolella. Eli oli tosi hyvä harjoitus!

Sitten mentiinkin loppurinkiin ja koirat kaikki rauhallisia, vaikka oltiin tosi lähekkäin. Hienoa :) Tänään treenasinkin eri ryhmän kanssa kuin yleensä, kun pääsin koulusta niin myöhään, etten ehtinyt enää omaan ryhmään. Vaihtelu virkistää :)!!

Ensi viikolla siirretäänkin treenit Siuntiosta Lohjalle, siellä kun on valaistu kenttä. Tänään oli jo kotiinlähtiessä ihan pimeää, vaikka kello oli vasta varttia vaille kahdeksan. Ensi viikkoon Ü!