Tänään oli viimeinen virallinen tottiskerta. Onneksi Kati ja Tiina on niin ihania, että pitää meille kesällä vielä viidet treenit :)! Ei ehdi ihan menemään hunningolle tossa kesän aikana.

Ensin katsottiin kotiläksy eli seuraaminen - täyskäännös - muutama askel takaisinpäin ja istuminen.  Milo meni oikein hyvin.
Se vähän ennakoi, kun lähtee seuraamaan. Mutta se ei kuulemma haittaa. Se lukee sen mun naamasta, että kohta mamma sanoo "seuraa". Fiksu haukku :)!

Uutena asiana meillä oli tänään seuraamisesta käännös vasemmalle. Eli muutama askel seuraamista, 90asteen käännös vasempaan, muutama askel seuraamista ja seisahdus.
Milo meni hyvin, sain kehuja kun näytin vartalolla mihin suuntaan käännytään. Eli kallistuin jonnin verran vasemmalle käännöksessä, samalla kun iloisesti kajautin "seuraa"-käskyn uudelleen.
Milo ennakoi taas, mutta meni muuten hyvin :)!
Käännöksistä pitää muistaa tehdä tiukkoja, ei lehmänkäännöksiä vaan käännöksen pitää olla aina tiukka.

Seuraavaksi otettiin liikkeestä maahanmenoa. Milo menee kyllä maahan, mutta mun pitää mennä sinne sen kanssa :D Eihän se niin tyhmä ole, että tekisi jos ei kerta mammakaan tee.
Ihme ja kumma, sain sen tänään jopa jäämään maahan niin, että itse nousin ylös. Malttamattomuus tahtoo vähän olla tämän koiran pahe ;)!
Joka tapauksessa seurautin Miloa, vein sen namin avulla maahan, käännyin sen eteen, palkkasin ja nousin ylös. Odotin hetken, palkkasin uudelleen ja vapautin. Hiano miäs!!

Sitten olikin liikkeestä seisominen. Se on mun mielestä liikkeenä helpompi. Eli seurautin, sanoin "seis", kävelin Milon eteen ja peruutin vähän. Odotin hetken, palkkasin ja vapautin.
Pikkasen yritti hiipiä perään ja Kati sanoikin, että tämä on liike missä koira yrittää hiipiä salaa omistajan perässä.
Tätä tehtiin muutama kerta ja saatiin pikkuisen kehujakin ja ihan hienostihan Milo pysähtyy :)! Ei vaan malta odottaa, jos yritän mennä vähän kauemmas. Noh, reeniä reeniä..

Seuraavaksi olikin leikkimielinen kilpailu. Meidän joukkueessa oli Milon lisäksi kolme muuta pentua. Maahan oli laitettu kolme merkkiä. Ensimmäisen merkin kohdalla piti koira pysäyttää seisomaan, toisen merkin kohdalla laittaa istumaan ja kolmannen merkin kohdalla laittaa maahan.
Kolmannen merkin kohdalta piti koira saada kantamaan lelua muutama metri ja sitten saikin juosta takaisin maalille ja lähettää seuraava radalle.
Tämä oli joukkuekilpailu ja meidän jengi hävis niukasti, vaikka hyviä oltiinkin :)! Milo teki aika tyylipuhtaan suorituksen ja teki kaikki vaaditut jutut ekalla yrittämällä, ehkä siinäkin oli vähän kilpailuhenkeä.

Sitten istahdettiin rinkiin ja harjoiteltiin koiran rentouttamista.
Eli koitettiin saada koira kyljelleen ja molemmilla käsillä painettiin sen lapaa. Tämän pitäisi rauhoittaa koira ja toimia esim. ell, eikä koiraa välttämättä tarvitse tällöin rauhoittaa.
Milo oli tilanteesta (kilpailusta) aika kuumunut, enkä saanut sitä makaamaan paikallaan kuin hetken. Milo rupes potkii mua :)!

Siinä sitten vähän höpötettiin ennenkuin lähdettiin kotiin ja sovittiin ne kesän muut treenikerrat. 

Milo oli aikas poikki, kun ensin oltiin näyttelyssä ja sitten tottiksessa ja illalla käytiin vielä Hellua, Luukasta ja Akua moikkaamassa.