Tänään oli tosiaan tottiskoe ja oli aika mielenkiintoista ;) Paikkana oli parkkihalli missä kaikui ja Tosca oli aika paniikissa.
Tässäpä meidän tulokset:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS 8
Meillä oli miestuomari ja Tosca pelkäsi sitä niin että peruutti mun taakse. Ei kuitenkaan haukkunut tuomarille. Kerroin tuomarille Toscan menneisyyden ja sen takia varmaan saatiin noin hyvät pisteet.

PAIKALLA MAKAAMINEN 8
Muuten meni täydellisesti, paitsi kun käskin liikkeen alussa maahan jouduin antamaan kaksoiskäskyn.

SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ 7
Ihmeen hyvä numero. Tosca haahuili, eikä sitä kiinnostanut yhtään seurata. Pari kontaktia sain ehkä kalasteltua, muuten meni aika omia menojaan.
Tuomari antoi noottia siitä kun tuijotan koiraa, pitäisi katsoa suoraan eteenpäin.

SEURAAMINEN TALUTTIMETTA 5½
No tarvitseeko sanoa enempää :) Tuomari sanoi, että näkee että mun koiraa ei kiinnosta yhtään tää touhu. Kyllähän se Tosca nyt jotenkuten pysyi siinä lähellä, mutta en tiedä voiko tota enää seuraamiseksi kutsua.
Se on niin paha, kun käskyn saa antaa vain kun tempo muuttuu ja lähdetään liikkeelle.

MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 6
Jouduin antamaan aika monta käskyä ja itse pysähtymään ennenkuin meni maahan, jäi kyllä kiltisti odottamaan ja myös käskystä nousi istumaan.
Kotona tätä treenatessa meni PALJON paremmin.

LUOKSETULO 6½
Ei tullut ekasta kutsusta, kun tuli hiippaili arannäköisesti mua kohti ja vilkuili koko ajan ympärille. Jouduin vielä käskemään erikseen sivulle.

SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 8½
Tää liike meni parhaiten ja olis tullut täysi kymppi, jos mä en olis itse pysähtynyt käskyä antaessani. Siitä väheni puolitoista pistettä.
Vähän otti päähän!!

ESTEHYPPY 8
Hyppäsi tokasta käskystä, jäi kiltisti odottamaan mua esteen toiselle puolen ja istui käskystä. Kaksoiskäskystä siis tämä muutaman pisteen pudotus.

KOKONAISVAIKUTUS 7
Tuomari taisi tykätä Toscasta ja antaa jotain säälipisteitä kun kerroin sen menneisyydestä Viipurin tarhan karuissa oloissa :)

3. palkinto saatiin ja kokonaispistemäärä oli 139½!!

Yhteenveto:
Meni aika penkin alle, Tosca pelkäsi liikaa. Uusi tilanne, miestuomari, uudet hajut yms yms. Mun oli tosi vaikea saada siihen kontaktia, thank god, että se on niin kiltti että yleensä tottelee joten kuten vaikka tilanne olis mikä.
Jäi vaan harmittamaan, kun TIEDÄN että Tosca olis osannut noi liikkeet _paljon_ paremmin. Lisäksi jäätiin puolen pisteen päähän kakkospalkinnosta.

Noh, ehkä ensi kerralla sitten.

Buster ja Krista olivat meidän mukana kanssa, Busterin tuloksista voit lukea Busterin omilta sivuilta bustersson.vuodatus.net !

Tokokisojen jälkeen mentiin Matin kanssa vielä kummipojan synttäreille Tikkurilaan.
Kun mentiin kotiin niin Milo oli järjestänyt kivan yllärin. Se oli vaihteeksi murtautunut yläkertaan ja avannut herkkukaapin oven.
Vetänyt varmaan lähemmäs kilon koirankeksejä ja 10 paria pupunkorvia. Pikkasen meni hermot! Milo sai tutustua kuonokoppaan ja kun sille oli laitettu kuonokoppa niin se kökötti varmaan 40 minuuttia rappusilla, eikä liikahtanut mihinkään. Ilme oli aika pahoinvoiva.
Se on nyt pakko laittaa kuonokoppakuurille, kun toi tuhoaminen on mennyt ihan järjettömiin mittoihin ja kun sitä ei pitele _mikään_. Sehän on murtautunut metallihäkistäkin ulos puolessa tunnissa.
Jospas sitten menis jakeluun, että tuhoaminen ei kannata!!