Tämän maanantain treenit olivat ensimmäiset uudessa ryhmässä.
Ryhmän taso oli kaikenkirjava, oli voittajaluokasta alokasluokkaan.
Mukavan pieni ryhmä ja kouluttajanamme etevä Nina :)!!

Ensin katsottiin luoksepäästävyys ja ihan hyvinhän se meni.
Milo malttoi aika hyvin istua aloillaan, kun ohjaajamme kävi häntä kopeloimassa.

Seuraavaksi otettiin paikallamakuu, laitettiin koirat rinkiin maahan nenä ympyrän keskelle päin ja käskettiin olla paikallaan. Käveltiin koirien ympäri, takaa, edestä sivulta ja käytiin välillä palkkaamassa. Milo jaksoi aika hyvin odottaa, muutaman kerran tosin varasti istumaan kun lähestyin. Ei muuta kuin maahan-käsky ja kun totteli niin palkkaamaan ja isot kehut.

Otettiin vielä paikallamakuu niin, että laitettiin nakki koiran nenän eteen. Se ei saanut ottaa nakkia. Milo osaa onneksi aika hyvin "ei ota"-käskyn.
Joten tämäkin meni aika moitteetta, vaikka käveltiin koirien ympärillä ja Milolla olisi ollut mahdollisuus ottaa nakki monta kertaa niin se ei ottanut. Vähänkö olin ylpeä :)!!

Sitten otettiin kontakti häiriön alla, eli koiran piti pysyä sivulla ja kontaktissa, vaikka ohjaajamme heitteli mitä mielenkiintoisempia leluja ympäriinsä ja koiran lähelle.
Muutama läheltä piti-tilanne tuli, mutta karjaisemalla "ei ota" sain Milon olemaan ottamatta lelua ja hakemaan kontaktin takaisin minuun.

Seuraava harjoitus olikin ihan übervaikea. Eli koirat laitettiin riviin ja omistajat poistuivat kukin haluamansa matkan päähän ja vuorotellen kutsuttiin koirat luo.
Vain se koira sai tulla, jota kutsuttiin.
Optimistisesti etenin n. 10 metrin päähän, mutta Milohan tuli heti kun joku muu huusi koiraansa. Joten lyhensin matkaa n. 1,5 metriin :) Tässä matkassa se pysyi ja tuli vain kun minä kutsuin. Nooh, harjoitus tekee mestarin.

Sitten pujoteltiin purkeista tehtyä jonoa, jokaisen purkin päällä oli nakki.
Vuoroin piti kävellä ja juosta, välillä piti pitää koira vapaana. Tässä harjoituksessa piti kaikki huomio kiinnittää koiraan ja töitä oli tehtävä, että sai sen kontaktin pysymään yllä.
Onnistuttiin ihan hienosti :)!!

Seuraavaksi otettiin temppu, eli jokaisen piti näyttää joku temppu, minkä oli opetellut. Mä en tiennyt, että piti opetella joku temppu, koska toi oli kuitenkin meidän eka kerta tossa ryhmässä, niin kaiveltiin joku vanha temppu äkkiä muistista.
Ja näytettiin temppu "peukku", eli kun sanoin "peukku" niin kosketti kuonolla mun peukaloa.

Sitten harjoiteltiin merkkiä, eli otettiin kukin yksi purkki ja jätettiin koira odottamaan ja vietiin purkki ja nami jonkun matkan päähän.
Mentiin takaisin koiran luo ja lähetettiin se purkille sanomalla "merkki". Meni ihan hyvin ja pidensinkin harjoituksen aikana matkaa reilusti.
Lopuksi tein vielä niin, että kun Milo oli ottanut namin purkilta niin käskin sen odottaa ja menin palkkaamaan ja kehumaan hurjasti!! Hieno miäs!

Pujoteltiin vielä lopuksi muut koirakot ringissä.
Milo alkoi tässä vaiheessa jo olla niin lopussa, että jaksoi jopa seurata ihan ongelmitta ja liike meni kokonaisuudessaan hyvin.

Viimeisenä käytiin vielä kättelemässä jotakuta ringistä, eli käveltiin ringin poikki jonkun luo kaksi kerrallaan ja käytiin kättelemässä toista koirakkoa, oman koiran piti seurata nätisti ja istua vierelle kun kättely tapahtui.

Tällä kerralla opittiin hurjasti, eikä varmaan ikinä ennen olla tehty noin vaativia juttuja.
Oon ihan innoissani ja niin taisi olla Milokin :)!!