Tänään tokoiltiin uudessa paikassa. Lohjan Metsolan koulun kentällä. On hirmuisen kiva, kun se on iso ja VALAISTU. Ei tarvii hortoilla pimeässä :P!

Ensin tehtiin vähän liikkeitä ympyrässä. Eli kaikki lähtivät kiertämään ympyrää nenät samaan suuntaan. Koira jätettiin käskystä seisomaan, kierrettiin loppuympyrä ja palattiin takaisin koiran viereen :) Ei mennyt oikein putkeen. Milo ei pysähtynyt heti ja muutenkin vähän haahuili. Sain kuitenkin kierrettyä koko ympyrän.

Seuraavaksi tehtiin liikkeestä istuminen samalla tavalla. Sekin meni aika hyvin. Saa tosin olla tarkkana, ettei Milo luiskahda maahan, koska toi liikkeestä istuminen on tavallaan uus juttu. Sitä ei pahemmin harjoitella missään.

Sitten otettiin liikeestä seisominen yksitellen. Kouluttajamme sanoi, että hän halusi nähdä paremmat suoritukset kuin äsken, tarkoittaen mua ja Miloa :D Sanoi, että hän tasan tietää, että Milo tämän liikeen osaa, että Milon ei tulisi lusmuilla. Saatiin toi liikkeestä seisominen sitten yksittäisliikkeenä menemään paljon paremmin :) Ehkä sain Milolle muistuteltua, että hei mehän osataan tää liike jo.

Seuraavaksi tehtiin paikallamakuu pari minuuttia. Menin piiloon, Milo pysyi maassa. Ohjaajamme sanoi, että koira on selvästi paljon skarpimpi kun olen piilossa. Lisäks on sit ihan riemuissaan kun palaan sen luo ja vapautan :) Ihana Miltsu!!

Sitten ruvettiin tekemään luoksetuloa kujassa. Meni hyvin, menin koko koirakujan mitän ja ongelmitta Milo tuli sivulle. Kaikki teki tasonsa mukaan, sai myös olla jättämättä koko kujan mittaa väliä koiraan jos ei halunnut. Toi on kyl niin loistoharjoitus, mitä ei sitten kotona oikein voi harjoitella, koska ei omista kujallista koiria :P!

Päätettiin harjoitukset ympyrälle. Eli mentiin ympyrään ja käännettiin nenät kohti ympyrän keskustaa. Jokainen jätti koiransa istumaan ja siirtyi koiran eteen, ehkä metrin päähän. Sitten ohjaajamme käski jokaista vuorotellen koiraa menemään istumasta maahan. Ainoastaan sen koiran tuli tehdä jota käskettiin, ei muiden. Se oli yllättävän vaikeaa :) Mutta saatiin toimimaan. Pointtina tässä oli, että voihan kisakehässäkin joku huutaa viereisessä kehässä jotain käskyä ja koira totteleekin sitä.

Toinen harjoitus ympyrässä oli vielä luoksetulo samalla kaavalla. Tosin tällä kertaa nenät ulospäin kehästä. Milo meinas lähteä, kun joku kutsui koiraansa oikein iloisesti. Nytkähti jo, mutta jäi sitten kuitenkin istumaan ja tuijottamaan mua kysyvästi :P! Hiano miäs!!

Jepujee, viikon päästä taas.